Shkarkoni aplikacionin e Fax Web

 


AktualitetFlashKryesoreTe FunditTe Gjitha

AKU bllokon 2 biznese dhe gjobit me miliona lekë tregtarët e mishit

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka konstatuar në shkelje në 6 subjekte ku u vendosen 9 gjoba me vlerë 800,000 lekë në total, si dhe ka bllokuar aktivitetin e 2 subjekteve dhe gjithashtu bllokohen 183.2 kg mish dhe qofte të pasigurta për konsum.

Drejtoria Rajonale e AKU-së Tiranë ushtroi kontroll🧐 në 6 subjekte tregtimi të mishit në Kavajë nga të cilat rezultoi se këto subjekte tregtonin në mënyrë të palligjshme dhe jashtë kritereve ligjore.

Njoftimi i plotë:

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit falenderon👏 reagimin e konsumatorëve që i janë përgjigjur thirrjes në rubrikën “Denonco”🤳📞.

AKU kontrolle rigoroze, në 6 subjekte vendosen 9 gjoba me vlerë 800,000 lekë në total, Bllokohet aktiviteti i 2 subjekteve si dhe bllokohen 183.2 kg mish dhe qofte të pasigurta për konsum.

Në vijim të informacionit të ardhur në platformën e komunikimit të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit nga qytetarë të përgjegjshëm që njoftojnë raste të cënimit të sigurisë ushqimore, Drejtoria Rajonale e AKU-së Tiranë ushtroi kontroll🧐 në 6 subjekte tregtimi të mishit në Kavajë nga të cilat rezultoi se:
· Nga kontrolli i ushtruar në subjektin A.M. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish pa vulë 📍 dhe pa certifikatë veterinare📜. Për shkeljet e konstatuara trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:
a) 📝 Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare,
b) ❌ U bë bllokimi i sasisë prej 45 kg mish viçi i konstatuar i pasigurt për konsum human.

 • Nga kontrolli i ushtruar në subjektin L.K. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish pa vulë📍dhe pa certifikatë veterinare📜si dhe tregtonte produktin qofte të papajisur me etiketë. Për shkeljet e konstatuara trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:
  a) 📝 Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare,
  b) 📝 Gjobë 50,000 lekë për tregtim të produkteve të paetiketuara,
  c) ❌ U bë bllokimi i sasisë prej 36 kg mish lope dhe 100 copë qofte (3 kg) të konstatuara të pasigurta për konsum human.
  · Nga kontrolli i ushtruar në subjektin I.D. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish në kushte të papërshtatshme higjeno-sanitare😷 si dhe pa vulë dhe pa certifikatë veterinare📜. Për shkeljet e konstatuara trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:
  a) 📝 Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare
  b) 📝 Gjobë 50,000 lekë për mungesë të kushteve higjeno-sanitare,
  c) ❌ U bë bllokimi i sasisë prej 42 kg mish qingji të konstatuar të pasigurt për konsum human,
  d) ⛔ Ndërprerje e menjëhershme e aktivitetit deri në plotësimin e mangësive të konstatuara.
 • Nga kontrolli i ushtruar në subjektin H.J. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish pa vulë dhe pa certifikatë veterinare📜. Për shkeljet e konstatuara trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:
  a) 📝Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare,
  b) ❌U bë bllokimi i sasisë prej 17.7 kg mish viçi dhe 5.6 kg mish qingji i konstatuar i pasigurt për konsum human.
  · Nga kontrolli i ushtruar në subjektin🧐 A.A. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish pa vulë dhe pa certifikatë veterinare📜. Për shkeljen e konstatuar trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:
  a) 📝 Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare,
  b) ❌ U bë bllokimi i sasisë prej 10.9 kg mish viçi i konstatuar i pasigurt për konsum human.
 • Nga kontrolli i ushtruar në subjektin S.V. me aktivitet “Tregtim Mishi” u konstatua se subjekti tregtonte produktin mish pa vulë dhe pa certifikatë veterinare si dhe subjekti ushtronte aktivitetin në kushte të papërshtatshme higjeno-sanitare 😷dhe i paregjistruar në QKB🗃. Për shkeljen e konstatuar trupa inspektuese mori masat e mëposhtme:
  a) 📝Gjobë 100,000 lekë për tregtim të produktit mish pa vulë dhe pa certifikate veterinare,
  b) 📝Gjobë 100,000 lekë për mungesë të kushteve higjeno-sanitare,
  c) ❌ U bë bllokimi i sasisë prej 23 kg mish viçi i konstatuar i pasigurt për konsum human,
  d) ⛔ Ndërprerje e menjëhershme e aktivitetit deri në plotësimin e mangësive të konstatuara.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit falenderon 🙌çdo konsumator që nëpërmjet raportimeve në rubrikën “Denonco” i është përgjigjur thirrjes së AKU për t’u bëhet pjesë e sfidës tonë të përbashkët dhe të kontribuojë cilësisht në suksesin e betejës për sigurinë ushqimore💪.

(F.GJ/FAXWEB.AL)

Fjalët Kyce
Për t'ju bashkuar grupit të Faxweb.al në Facebook, klikoni Join Group
loading...

Artikuj të Ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *