Shkarkoni aplikacionin e Fax Web

 


AktualitetBotaFlashTe FunditTe Gjitha

Ndërtimi i HEC-it në Vjosë, Komuniteti i Energjisë nis procedurën ndaj Shqipërisë: Nuk u respektuan direktivat e BE-së

Sekretariati i Komuniteti të Energjisë në BE ka hapur procedurën e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve kundër Shqipërisë për vlerësimin e papajtueshëm të ndikimit në mjedis të HEC-it në Poçem.

Ditën e djeshme, Sekretariati i dërgoi një letër të hapur Shqipërisë për rastin ECS-3/19, duke adresuar shqetësimet e tij në lidhje me vlerësimin e ndikimit në mjedis të projektit të HEC Poçem në lumin Vjosa. Në veçanti, Sekretariati gjeti paraprakisht se procedurat administrative të kryera për projektin nuk ishin në përputhje me dispozitat e Direktivës 2011/92 / të BE-së.

Me dërgimin e letrës së hapur, Sekretariati filloi një procedurë paraprake, qëllimi i së cilës është t’i japë Shqipërisë mundësinë për të reaguar ndaj pretendimit të mosrespektimit të ligjit të Komunitetit të Energjisë brenda dy muajve dhe për t’i dhënë mundësi Sekretariatit të krijojë sfondin e plotë të këtij rasti.

Sipas Neneve 7 dhe 17 të Rregullores së Procedurës për Zgjidhjen e Mosmarrëveshjeve, palëve të interesuara mund t’u lejohet hyrja në dosjen e çështjes dhe mund të paraqesin vërejtje me shkrim për çështjen në fjalë te Sekretariati gjatë procedurës paraprake. Të gjitha kërkesat për informacion në lidhje me këtë çështje duhet t’i drejtohen Zëvendës Drejtorit dhe Këshilltarit Ligjor në dirk.buschle@energy-community.org ose +43 1 535 2222 24 dhe duhet t’i referohen numrit të çështjes ECS-3/19.

Kujtojmë se Komuniteti i Energjisë, gjithashtu i referuar në të kaluarën si Komuniteti i Energjisë i Evropës Juglindore është një organizatë ndërkombëtare e krijuar midis Bashkimit Evropian (BE) dhe një numri vendesh të treta për të zgjeruar tregun e brendshëm të energjisë të Unionit në Evropën Juglindore dhe më gjerë.

Për t'ju bashkuar grupit të Faxweb.al në Facebook, klikoni Join Group
loading...

Artikuj të Ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *