Shkarkoni aplikacionin e Fax Web

 


AktualitetFlashTe FunditTe Gjitha

Kopshti Botanik/ UT sqaron vendimin e Gjykatës: Padia e rektorit të UT nuk është rrëzuar

Drejtoria Juridike dhe e Marrëdhënieve me Publikun në Universitetin e Tiranës, ka reaguar në lidhje me vendimin e Gjykatës Amdministrative të Apelit për VKM-në e Kopshtit Botanik.

UT sqaron se ditën e sotme “Gjykata Administrative e Apelit Tiranë vendosi: Shpalljen e moskompetencës dhe dërgimin e çështjes për gjykim në Gjykatën Administrative të Shkallës së Parë Tiranë.

Sipas sqarimit kërkesa e UT-së kundër VKM-së që kalon Kopshtin Botanik në pronësi të Bashkisë Tiranë do të gjykohet nga Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë

Pra Gjykata Administrative e Apelit nuk ka rrëzuar padinë e Rektorit të UT, por ka përcaktuar kompetencën funksionale.

“Deklaratë e Drejtorisë Juridike dhe Marrëdhënieve me Publikun të Universitetit të Tiranës

Në lidhje me dy seancat e fundit të zhvilluara pranë Gjykatës Administrative të Apelit Tiranë për kërkesë padinë e Rektorit të UT kundër VKM -së që kalon Kopshtin Botanik në pronësi të Bashkisë Tiranë, bëjmë me dije se: përkatësisht në datat 29.10.2019 dhe 14.11.2019, Gjykata Administrative e Apelit Tiranë mori në shqyrtim kërkesat e palëve të paditura: Këshillit të Ministrave, MASR dhe Bashkisë Tiranë për moslegjitimin e Rektorit në ngritjen e padisë me objekt: Shfuqizimin e VKM -së që kalon Kopshtin Botanik në pronësi të Bashkisë Tiranë dhe shpalljen e moskompetencës së Gjykatës Administrative të Apelit Tiranë në shqyrtimin e kësaj çështjeje.

Në seancën e datës 29.10. 2019, Gjykata Administrative e Apelit Tiranë rrëzoi kërkesën e Avokaturës së Shtetit pranë Kryeministrisë, MASR dhe të Bashkisë Tiranë, duke vendosur legjitimimin e Rektorit të Universitetit të Tiranës në ngritjen e padisë me objekt: Shfuqizimin e VKM -së që kalon Kopshtin Botanik në pronësi të Bashkisë Tiranë.

Ndërsa në seancën e sotme datë 14.11. 2019, Gjykata Administrative e Apelit Tiranë vendosi: Shpalljen e moskompetencës dhe dërgimin e çështjes për gjykim në Gjykatën Administrative të Shkallës së Parë Tiranë.

Përsa më sipër, kërkesë padia e ngritur nga Rektori i UT-së kundër VKM-së që kalon Kopshtin Botanik në pronësi të Bashkisë Tiranë do të gjykohet nga Gjykata Administrative e Shkallës së Parë Tiranë. Gjykata Administrative e Apelit nuk ka rrëzuar padinë e Rektorit të UT, por ka përcaktuar kompetencën funksionale.”- njofton UT.

Fjalët Kyce

Partitë politike firmosën Marrëveshjen për Reformën Zgjedhore. A mendoni se Presidenti Meta duhet të dekretojë një datë zgjedhjesh në tetor të këtij viti?

Për t'ju bashkuar grupit të Faxweb.al në Facebook, klikoni Join Group
loading...

Artikuj të Ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *