FlashKryesoreSportTe FunditTe Gjitha

Gjykata e Arbitrazhit Sportiv jep vendimin për Skënderbeun

Gjyakata e Arbitrazhit Sportiv (CAS) ka dhënë sot vendimin për Skënderbeun. CAS ka refuzuar kërkesën për pezullimin e vendimeve të UEFA-s.

Eklipi korçar nuk do të marrë pjesë në Champions League për sezonin 2018-2019, zëvendësohet nga Kukësi.

Skënderbeu kërkoi pezullimin e vendimit të UEFA që e dënoi klubin korçar duke e lënë 10 vite jashtë kompeticioneve europiane dhe 1 milionë euro gjobë.

VENDIMI I CAS: 

Lausanne, 14 qershor 2018 – Gjykata e Arbitrazhit për Sport (CAS) ka hedhur poshtë kërkesën për
masat e përkohshme të paraqitura nga klubi shqiptar i futbollit KS Skënderbeu në të cilin kërkoi të qëndrojë ekzekutimin e vendimit të lëshuar nga Trupi i Apelit i UEFA-s më 26 prill 2018.

Më 29 mars 2018, Trupi i Kontrollit, Etikës dhe Disiplinës i UEFA (UEFA CEDB) gjeti
KS Skënderbeu përgjegjës për aktivitete të ndryshme të ndreqjes së ndeshjeve dhe lëshoi ​​një vendim në të cilin
Klubi shqiptar ishte përjashtuar nga pjesëmarrja në Klubet e UEFA-s për të cilat do të ishte kualifikohen gjatë dhjetë viteve të ardhshme dhe i kanë urdhëruar klubit të paguajë një gjobë prej 1.000.000 euro.

KS Skënderbeu e apeloi këtë vendim në Organin e Apelit UEFA, i cili mbështeti vendimin e marrë
nga UEFA CEDB.

Më 14 maj 2018, KS Skënderbeu paraqiti një ankesë në CAS kundër vendimit të Apelit UEFA
Trup, së bashku me kërkesën për një qëndrim të ekzekutimit të të njëjtit vendim të UEFA-s; kërkesë të tillë
për një qëndrim u shkarkua sot.

Procedura e arbitrazhit është në vazhdim me shkëmbimin e parashtresave me shkrim. Data e dëgjimit ende nuk është fiksuar.

(B.H/FAXWEB)

 

Fjalët Kyce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.